Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Градина»
Печат

Аспарагус

Снимка: интернет

Аспарагус (Asparagus) е многогодишно листно-декоративно растение. Дошло от топлите континенти Африка и Азия, то обича светлина, топлина и много влага. Стъблата на аспарагуса достигат до 150 см, листата са видоизменени- тесни и дълги около 3 см. У нас освен като стайно растение, клонките на Аспарагуса се използват за аранжиране на свежи букети.

Ако решите да отглеждате този красавец в къщи, му осигурете място далеко от преките слънчеви лъчи. В горещите летни дни пулвелизирайте често и поливайте редовно с престояла вода. От май до септември торете всяка седмица, а през останалото време веднъж на 2-3 седмици. Размножаването се извършва, чрез разделяне на коренището или от семена.

В народната медицина Аспарагуса е известен като билка, за засилване на потентността. В хомеопатията, се използва за лечение на слабост и при проблеми със сърцето и отделителната система.

Въпреки, че на вид е едно крехко растение, Аспарагуса разпръсква положителна енергия около себе си и играе роля на енергиен вентилатор. Поставен в учебни и работни стаи, помага личния живот и кариерата да вървят нагоре. Не е подходящ за детски стаи и спални.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha