Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Градина»
Печат

Гербер

Снимка: интернет

Разноцветни гербери могат да красят дома ни, отгледани в саксия. Свикнали сме да виждаме красивите цветове във вазата или изкусно аранжирани в свежи букети, но удоволствието е огромно, когато сам отгледаш тази красота.

Герберите растат в компактни храстчета. Листата им са тъмнозелени, а красивите цветове се извисяват над тях, обагрени в червено, розово, оранжево, жълто, кремаво и бяло. Лесно може за се сбъркат с маргарити.

Изберете светло място до прозореца. Поливайте оскъдно до пролетта, тогава присадете в по-голяма саксия с нова почва. В края на май изнесете гербера на терасата или на двора и поливайте редовно, като внимавате да не се задържа вода в чинийката. Цветето обича обилните слънчеви лъчи, но може да го поставите и на полусянка. През горещите летни дни, ако въздухът е сух, пулвелизирайте листата.

Всяка седмица подхранвайте с течна тор. Грижете се добре за гербера и отстранявайте завехналите цветове. Внимавайте за появата на оранжерийна белокрилка, при необходимост веднага третирайте с подходящ препарат.

През есента приберете саксията отново на прозореца и поддържайте температура не по-ниска от 10-12 градуса. Ако добре се грижите за саксийния гербер, той ще ви възнагради с красиви цветове.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha