Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Градина»
Печат

Дизиготека (Dizygotheca elegantissima)

Снимка: интернет

Дизиготека (Dizygotheca elegantissima) е листно декоративно, многогодишно растение с тъмно зелени листа. Тя е представител на сем. Аралиеви (най-известен, от които е Женшенът). Родината на дизиготеката е Австралия, където расте в естествената си среда като красив, с богата листна маса храст. В природата размерите му достигат до 180 см. В домашни условия се отглежда лесно. Предпочита полусянка, температура от 15 до 22 градуса и висока въздушна влажност. Почвената влажност трябва да е умерена. Поливането става с престояла вода, след засъхване на горния слой.

През пролетта и лятото растението е добре да се подхранва веднъж на 2 седмици, с универсален подобрител. На всеки 2 години дизиготеката се пресажда в смес от 2 части градинска пръст, 1 част листовка и 1 част пясък. Желателно е това да става през пролетта, с добър дренаж на съда. По същото време се подготвят и резници за размножаване. Засаждат се в почва със стимулатор за вкореняване, като за целта е необходимо да се осигури топло място за новото растение.

Добре е редовно да се проверява за вредители (червени акарии и щитовидни въшки). Осигурете на вашето растение необходимите условия и то ще ви възнагради с пищна красота.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha