Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Градина»
Печат

Дифенбахия

Снимка: интернет

Дифенбахия (Dieffenbachia) е декоративно красиво растение, станало особено популярно през последните години.

Родината му е Централна и Южна Америка. Познати са много сортове с различна големина и окраска. Някои растения достигат до 2-3 метра, затова са предпочитан декор за магазини и офиси. През цялата година дифенбахията обича топлината, светлината и умерената влага. Полива се само с вода със стайна температура.

От пролет  до есен е необходимо редовно поливане, а през студените месеци веднъж на 2 седмици. В никакъв случай ни трябва да се допуска измръзване през студения период на годината, както и излагане на преки слънчеви лъчи през лятото.

Всички части на дифенбахията са отровни, затова е желателно децата да нямат контакт с растението.

Всяка пролет е необходимо пресаждане. Това е и периодът, през който може да се вземат резници и да се вкоренят за ново растение. Листата на дифенбахията са истински филтър за отровните вещества, затова е необходимо редовното им почистване и измиване. Поставено на подходящо място, растението е полезно за екологията на помещението.

Цветето излъчва енергия, подобна на спирала, отдолу нагоре. Подобрява кръвообращението и функциите на мозъка на всички в работна среда. Това прави дифенбахията особено подходяща за хора, занимаващи се с умствен труд.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha