Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Градина»
Печат

Китайска роза

Снимка: интернет

Китайската роза е един от многобройните членове от рода на хибискусите. Като национален символ на Малайзия, растението е тачено заради своята неземна красота. В България се отглежда успешно в домашни условия.

При добри грижи за нашата красавица можем да се радваме дълго на едри червени, розови, жълти цветове. За да цъфти обилно, през пролетта се извършва задължителна резитба на клонките. Така се активира развитието на пъпките в пазвите на листата, от които по-късно ще се оформят основните клонки на короната.

Режете смело. Оформете правилна корона без да се притеснявате, че на места ще отстраните повече, а на други по-малко. На всяка клонка ще се развият по няколко нови клончета, които всъщност ще цъфтят. Пресадете в по-голям съд с добър дренаж и поставете на слънчево и проветриво място. Изрязаните клонки може да се използват за резници и създаване на нови растения. Поставете ги във влажен субстрат под буркан или във вода.

Навън китайската роза може да изнесете едва тогава, когато се установи трайно топло време. През топлите месеци не оставяйте растението без поливка и пулвелизиране. Торете на всеки 2-3 седмици с подходяща тор, а когато се образуват пъпки, с тор за цъфтящи. Есента приберете цветето и го поставете на слънчево и топло място, където ще презимува до пролетта.

Ако полагате достатъчни грижи за вашата роза, тя ще ви се отблагодари с цъфтеж от ранна пролет, до късна есен.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha