Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Интериор»
Печат

Индивидуален подход към хола

Снимка: www.home-designing.com

В повечето домове холът е стаята, в която хората прекарват най-много време. Дали ще е семейна вечер пред телевизора, или приятна раздумка с приятели, сборният пункт е все във всекидневната, както по-често наричат тази стая в Америка. Затова трябва сериозно да помислим какво послание искаме да отправим с интериора, защото понякога той е способен силно да въздейства на подсъзнателно ниво.

Сред най-важните въпроси, които трябва да разрешим при обзавеждането и боядисването на дадена стая, са какви ще са преобладаващите цветове, също така как ще ги съчетаем, така че крайният резултат да накара самите нас да ахнем. И за колкото и добри естети да се смятаме, не е зле в някои ситуации да се доверим на професионалистите. Нестандартните им предложения може да се окажат изключително интересни и да ви накарат смело да експериментирате.

ВАРИАНТИ

През последните няколко години все по-често хората предпочитат интериор в класическото черно и бяло, което придава аристократизъм и изтънченост на пространството. Тази комбинация ни позволява по-голяма свобода при избора на декорация. Идеално се съчетава с дървото венге и позволява комбинации със сребро.

Все пак подходящи за хола са още кафяво-бежовите нюанси. Например цвят капучино за стените, комбинирано с кафяв паркет, което ще направи дома ни някак по-уютен и гостоприемен. Можем да комбинираме с бяла мека мебел и тъмна маса. Важно е обаче цветовете да са съобразени с дограмата и вратите.

Ако предпочитате по-светлото, няма да сбъркате и с пясъчните багри, прасковеното, шампанското, кораловото. Не забравяйте, че е важно стените да са по-светли, а подът да е по-тъмен – контрастът е убийствено добър. В случай че сте склонни да експериментирате, пробвайте с лавандуловия дизайн, който е страхотен за всеки дом. И спокойно, този цвят не е непременно женски. Той успокоява и може да се комбинира с много други – бяло, сиво и дори прасковено и млечно зелено, така че е добър избор.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha