Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Интериор»
Печат

Магията на ръчната изработка

Снимки: Facebook

Ръчно изработените неща стават все по-популярни и сред подаръците, и сред довършителните детайли в дома ни. Ако искате да направите добро впечатление и да оставите траен спомен с личното си старание, тогава със сигурност трябва да помислите за нещо, измислено лично от вас. А възможностите са многобройни, зависи от интересите на човека, когото искате да изненадате. Тази идея е много добра и в случаите, в които ви се струва, че на дома ви нещо му липсва - индивидуалност. Така че дайте поле за изява на въображението си, без да го ограничавате с общоприетите стереотипи и модерните модни течения, за да стане точно по ваш вкус.

Ако се притеснявате да рисувате по стените или сами да си изобретите нощна лампа или някакъв друг аксесоар за къщата си, започнете с нещо по безобидно. Направете си ръчно рисувана саксия или ваза, а ако изненадате себе си и ви се получи много добре, можете да използвате някои от екземплярите за подаръци.

За да ви бъде по-лесно, пробвайте с някоя пеперуда или цвете. Постепенно като свикнете със спецификата на това изкуство, можете да разширите разнообразието от картинки, опитвайки с цели пейзажи.

Рисуване върху стъкло:

Става с помощта на 2 вида бои - "без изпичане" и "с изпичане на 160 градуса". Най-известните марки у нас, които са и на поносими цени, са Vitral и Vitrea 160. Към тях има съответните контури, маркери за изрисуване на дребни детайли и самозалепващи оловни шпросни. Покривността им е 2.5-5 кв.м. за едно бурканче от 45 мл.

Първото нещо, което трябва да направите преди началото на работния процес, е да почистите повърхността, която ще декорирате. Това може да стане с вода и сапун или с малко алкохол, но защо да го хабите. За да избегнете възможността боите да се разтекат, поставете стъкления предмет хоризонтално. Нанесете боите върху горната повърхност, след това оставете да изсъхме, преди да го завъртите и да нарисувате и другата страна.

Оставете да съхне най-малко 8 часа. Имайте предвид, че този тип бои не трябва да влизат в контакт с храна, така че не можете да ги използвате за разкрасяване на чинии.

Рисуване върху керамика:

Ако керамиката е гледжосана, можем да използваме най-обикновени актилни бои, без да имат нужда от изпичане. Особено ако са предмети за декорация, не за ежедневна употреба. Ползват се обикновени четки за водни бои. Има обаче и специални керамични бои за рисуване, но те са от тези, които се изпичат и с тях се рисуват чаши, чинии и други. Те могат да се мият дори в миялни машини.

Снимки:
Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha