Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Агнешка дроб чорба

Снимка: blogovoditel.com

Дни преди Гергьовден ви представяме рецепта за агнешка дроб чорба, която в съчетание с традиционната агнешка дроб сарма, ще направи празника ни по-вкусен.

Необходими продукти:

1/2 агнешки дроб комплект (600-700 гр.)
3-4 с. л. олио
4-5 стръка пресен лук (нарязан на ситно)
1 морков (нарязан на дребно)
1-2 стръка целина (нарязана на ситно)
1 голям картоф (на малки кубчета)
6-7 стръка пресен джоджен (листата) или 1 ч. л. сух
6-7 листа пресен девесил или 1-2 ч. л. сух
1 1/2-2 кафени чашки ориз
2-3 с. л. домати от консерва (нарязани на дребно)
сол
магданоз

За застройката:

3 яйца
1 ч. л. лимонена киселина
2-3 с. л. студена вода

Начин на приготвяне:

Агнешките дреболии се почистват и измиват. Слагат се в подходящ съд и се заливат със студена вода, след което варим с малко сол, докато омекнат. Изваждаме ги и нарязваме на малки кубчета.

Прецеждаме бульона в по-голяма тенджера и при необходимост добавяме още вода (общо около 3 л). Прибавяме лука, целината и моркова. Варим около 10 минути. Добавяме нарязаните дробчета, ориза, доматите и всички подправки. Намаляваме температурата на котлона и варим до готовност на ориза.

В дълбок съд разбиваме добре яйцата, лимонената киселина и водата (студената вода помага да не се "пробие" яйцето). С интензивно бъркане прибавяме малко, по малко от бульона. Разбиваме добре и отново връщаме в тенджерата с непрекъснато бъркане. Поръсваме с нарязания магданоз и сервираме.

Добър апетит!

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha