Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Баклава с локум

Снимки: Теодора Петрова

Коледа наближава, а до Новата година ни делят броеди дни и часове.
Всички знаем изпитаните рецепти и вкусът на традиционната баклава.

Днес, Теодора Петрова ви предлага нов нетрадиционен и много вкусен вариант - баклава с локум.
За целта са ви необходими следните продукти:
1 пакет кори за баница 'Бела'
3 кутии локум
2 яйца
2 кафени чаши захар
2 кафени чаши олио
2 кафени чаши кисело мляко
2 кафени чаши брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб

Начин на приготвяне:
В отделен съд се смесват кисело мляко и лъжичката сода за хляб.
След което с помощта на миксер се разбиват яйцата заедно със захарта, докато сместа побелее, след което се прибавят олиото, брашното и накрая киселото мляко.

От така получената смес, 3 супени лъжици се слагат на всяка кора и се размазват хубаво. В единия край на кората се нареждат парчета от нарязания локум (едно кубче локум на 4), и кората се навива на руло, след което се поставя в намазана с олио тава.

Процедурата се повтаря за всички кори. След като се подредят се нарязва на пури. Баклавата се пече на 200°С.

Добре изпечената баклава се оставя да изстине. След това се залива с топъл сироп.

Сироп:
6 кафени чаши вода, 4 кафени чаши захар и ванилия или ромова есенция. Сиропа ври 5 минути.

Добър апетит! И не забравяйте - всички хубави неща в живота трябва да се поемат по малко, за да успеем да им се насладим!

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha