Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Домашна баница с лимонада

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за баница (при по-сухи кори баницата ще стана още по-хубава)
300-400 гр. сирене
100-150 мл. олио

ЗА ЗАЛИВКАТА:
4 -5 яйца
300-350 мл. жълта лимонада или газирана вода
1 щипка захар
1 щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В тава започваме да нареждаме 2-3 кори за баница и натрошено сирене, а после отново 2-3 кори за баница и натрошено сирене. Така редуваме и завършваме с кори. Нарязваме наредената баница на квадрати. Сгорещяваме олиото и с лъжица поливаме навсякъде така, че корите да "цвърнат". В купа разбиваме яйцата и прибавяме останалите продукти на заливката. С така получената смес заливаме баницата, като внимаваме да покрием всички кори. Разклащаме внимателно тавата, за да разнесем сместа навсякъде. Баницата се пече на 180 градуса в средата на фурната за около 50 мин.

ТЪНКОСТИ:

(препоръките не важат при използване на тава с незалепващо покритие)

За да запазим баницата пръхкава, след като извадим тавата от фурната, я покриваме с хартия. Обръщаме тавата надолу, така че единият й край да е на по-високо. След 5-10 мин я обръщаме и сме готови да сервираме.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha
1
emi | 30.12.2013 04:30
mmmmm, tova e banica mechta. stana barzo i strahotna. bravo za receptata!
2
iva | 07.02.2013 05:49
otdavna tarsih hubava recepta, eeee veche moga da kaja che namerih!
3
teodora | 18.04.2012 07:29
Strahotna i mnogo, mnogo vkusna!!!Veche otkrih moiata banica i sus sigurnost shte q preporycham na oshte hora.
4
black rose | 07.03.2012 03:37
Препоръчвам сиренето,което се слага между корите са се смеси с едно яйце- става по-апетитна и жълта :))
5
mariana | 23.02.2012 09:14
Probvah veche tazi banica. Nyamam dumi.stana dori po hubava ot tazi na snimkata. slogih malko poveche limonada.