Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Канелони с кайма и праз лук

Снимки: Ралица Чепанова Маркова

За тези от вас, които обичат да експериментират и да се наслаждават на постигнатите кулинарни резултати, е и днешното предложене - Канелони с кайма и праз лук.

Тази ароматна рецепта със средиземноморски полъх ще зарадва и нахрани както сетивата, така и стомаха на цялото семейство.

За целта са ви необходими следните продукти:

1 кутия канелони /200гр/ и 100гр кашкавал за поръсване

За плънката:

500гр кайма

2 големи моркова

1 стрък праз лук

2-3 с.л. кетчуп

2-3 с.л. зехтин или олио

За соса:

700гр доматено пюре

4-5 скилидки чесън

50мл червено вино

1 глава лук

няколко листа пресен босилек,

сол и черен пипер на вкус

Плънката приготвяме като задушим праз лука, морковите и каймата в зехтина.
Когато каймата стане на трохи добавяме кетчуп, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и отстраняваме от котлона. Пълним канелоните със сместта като използваме малка лъжичка.
За приговянето на соса нарязваме на дребно лука и го задушаваме в червеното вино. Добавяме наситно нарязаният чесън и също задушаваме за кратко. Изсипваме доматеното пюре и овкусяваме със сол. Накрая добавяме нарязаният пресен босилек.
В тава изсипваме част от соса и редим пълнените канелони. След като ги наредим заливаме с останалия сос. Покриваме с фолио и печем на 200 градуса за около 30 мин. Настъргваме кашкавала на едро ренде. Поръсваме върху канелоните и запичаме за кратко.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha