Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Пилешки бутчета Експеримент

Снимка: /www.chefjenny.com/2009_11_01_archive.html

Кулинарията е доста необхватна област, в която трудно можем да кажем, че сме страхотни корифеи, особено ако не се занимаваме професионално с това. Истинският майстор обаче е този, който добре познава подправките и не се притеснява да експериментира в съчетаването на различни вкусове.

Този път сме се спрели на една наша рецепта за пилешки бутчета, в която се опитахме да комбинираме сладко, солено и леко пикантно, като в азиатската кухня, само че с български нюанс.

Необходими продукти за 2 порции:

5-6 малки бутчета (или 2 големи)

1-2 глави лук

2-3 с.л. олио

2-3 с.л. соев сос

3-4 с.л. вода

2 с.л. мед

1 с.л. чили

черен пипер, червен пипер, сол

джинджифил

 

Начин на приготвяне:

Нарязвате лука на ситно и го смесвате с останалите съставки в дълбока купа. Поставяте вътре и пилешките бутчета като ги заливате с част от соса и отгоре. След това оставяте поне за час да престои в хладилника, така че да се смесят вкусовете и да напият в месото. Можете да оставите и за по-дълго на студено, гарантирано ще се получи още по-вкусно.

Следващата стъпка, естествено, е да изпечете бутчетата. Изсипвате ги заедно със соса в една тава и печете до получаването на златисто кафяв загар. Месото става изключително крехко и вкусно.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha