Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Пицайола с телешко месо

Снимка: easyrecipes.altervista.org

Това ястие е за 4 порции и е отличен избор за всички чревоугодници. Рецептата е много оригинална и преди всичко засищаща. Вижте предложението на Галя Целова.

 

Необходими продукти:

1 пакет спагети (400гр)

4 тънки телешки пържоли

1 скилидка чесън (нарязана на 4 филийки)

100 мл олио (зехтин)

1 скилидка чесън (счукана)

400-500 гр домати от консерва (на парчета)

1 чаша вода

2 щипки риган

сол 

Начин на приготвяне:

Взимаме 1 пържола, поставяме 1 филийка чесън, навиваме на ролце и забождаме с клечка за зъби. Така навиваме всички пържоли.

В тенджера наливаме 100 мл олио (зехтин), запържваме чесъна и го отстраняваме. В същата мазнина запържваме ролцата, като ги завъртаме от всички страни. Прибавяме доматите, водата, запържения чесън, сол на вкус и оставяме да къкри на бавен огън около 40-50 минути, 5 минути преди готовност слагаме 2 щипки риган. 

Сваряваме спагетите, изцеждаме ги и прибавяме в тенджерата към останалите продукти. Внимателно разбъркваме.

Ястието се сервира, докато е топло, като във всяка порция поставяме по 1 ролце.

Добър апетит!

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha