Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Спагети Карбонара

Снимка: lifesambrosia.com

Тази рецепта е за всички любители на италиаската кухня, които нямат много време да се застояват пред печката. Ароматното и засищащо ястие е за 4 порции и чудесно се съчетава с чаша червено вино. Днес рецептата е на Галя Целова.

Необходими продукти:

400 гр. спагети

100-150 гр. бекон (не пушен) или по-мазен салам (нарязани на тънки лентички)

100 мл. зехтин (олио)

2-3 яйца

100-150 гр. готварска сметана

40-60 гр. пармезан (100-150 гр. твърд кашкавал)

магданоз или смлян чер пипер (не се смесват подправките)

 

Начин на приготвяне:

Слагаме спагетите да се сварят в подсолена вода. 

Запържваме в дълбок съд нарязания бекон и зехтин. Дръпваме от огъня. Прецеждаме сварените спагети и ги прибавяме към бекона. Разбъркваме, след което разбиваме добре яйцата със сметаната и прибавяме с непрекъснато бъркане към спагетите на слаб огън.

Сервираме порциите с настърган пармезан (кашкавал) и поръсваме с магданоз или чер пипер. 

Добър апетит!

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha