Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Шницели от патладжани

Ако сте привърженици на зеленчуците и с удоволствие похапват различни манджички без месо, то тогава нашето ново предложение ще ви заинтригува. Представяме на вашето внимание една рецепта, в която главната звезда е патладжанът, вместо по-традиционните картофи, чушки, домати и т.н. Последната вметка, която ще направим е, че синият домат е богат на минерални соли, целулоза, мазнини, дъбилни вещества, витамин, фосфор, калций, желязо, сяра и хлор. Вкусно и полезно!

Продукти:
1 кг патладжани
1 щипка сол
3 супени лъжици брашно или 1 счукан сухар
1 яйце
2 супени лъжици олио или зехтин
магданоз
2-3 скилидки чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Още при пазаруването подберете тънки и дълги патладжани. Поставете ги в тава и ги запечете в умерена фурна. Когато са готови, внимателно ги обелете. Разполовете ги по дължина, като внимавате да не се разкъсат. Посолете патладжаните и ги притиснете с ръце, за да станат по-плоски. След като сте ги подготвили, поръсете с брашното или съответно със счукания сухар. Потопете ги в разбитото яйце и ги изпържете в силно сгорещена мазнина. Поставете сините домати в голяма чиния и ги залейте с кисело мляко, разбито със ситно нарязан магданоз и чесън.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha