Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Ябълков сладкиш

Снимки: Теодора Петрова

Всички жени знаят, колко е трудно да се справиш с излишните килограми и да се научиш да устояваш на непрестанните кулинарни изкушения.
В случай, че не сте от най-крайните привърженици на строгите диети, а искате просто да вкарате нещо полезно в менюто си, е и днешното предложение на Теодора Петрова.

С този ябълков сладкиш ще заситите желанието си за сладко и то по най-разумния начин – с нещо полезно.
За целта са ви необходими следните продукти:
1 ч.ч. захар;
1 кг ябълки;
1 ч.ч. счукани орехи.

За блата:
3 бр. яйца;
4 с. л. захар;
7 с. л. брашно;
1 бакпулвер.

Украса на сладкиша:
1 (400 гр) кофичка заквасена сметана;
4 с. л. пудра захар.

Приготвяне:
Ябълките се обелват, разрязват на половинки и изчистват от семките. На дъното на тавата се изсипва захарта (тавата не се маже с нищо!). Отгоре върху нея се нареждат ябълките (с равната част надолу) и върху тях се посипват орехите.
Тавата се слага да се пече в печката на 180° С докато ябълките омекнат (или около 30 мин. в зависимост от сорта на ябълките). През това време се разбива блата като бакпулвера се смесва с брашното и яйцата със захарта. Разбийте яйцата и захарта до побеляване и прибавете брашното с бакпулвера.
След като ябълките са готови, изливаме върху тях сместа за блата. След това отново връщаме тавата във фурната. Разбираме кога блата е готов с клечка за зъби. Когато и блата е изпечен, изваждаме сладкиша от фурната и веднага то обръщаме в поднос. Сега вече идва ред на украсата, която се приготвя като към разбърканата с разбивачка сметана добавим пудрата захар. С готовата смес поливаме сладкиша.
Добър апетит!

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha