Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Енергия»
Печат

Кисело мляко срещу депресия

Снимка: www.ebnaturalmedicine.com

Наскоро ви разказахме как можете да излекувате разбито си сърце, само че сега смятаме да ви разкрием още една тайна за добро настроение. Ако по някаква причина ви е налегнала меланхолия или дори депресия, съветваме ви да си вземете една кофичка кисело мляко. И макар че на пръв поглед това изглежда като доста странен метод за възвръщане на тонуса, специалистите твърдят, че е безотказен.

Всъщност всичко идвало от пробиотиците в натуралното кисело мляко, показват данните от последното изследване в тази област. При предишните проучвания стана ясно, че благотворните бактерии въздействат на мозъка на мишките, но досега никой не се наемаше да твърди същото за хората. Сега обаче вече е ясно, че пробиотиците повишават настроението, защото се отразяват на функционирането на мозъка на човека.

Е, не случайно славата на българското кисело мляко се носи по целия свят. Известно е, че симбиотичните чревни бактерии, живеещи в човешката храносмилателна система, предпазват от заболявания, засилвайки имунната система. Освен това подпомагат храносмилането и помагат за поддържането на здравословно тегло и кръвно налягане.

Така че явно трябва да наблегнем на киселото мляко. И не забравяйте, трябва да бъде натурално, за да можем да си помогнем и в борбата с килограмите. Все пак идва сезонът на морските почивки и ще трябва да се разхождаме по бански. Нека положим малко усилия, за да превърнем телата си в приятна гледка за околните.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha