Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Енергия»
Печат

Малките тайни на ябълката

Снимка: http://foodforbeginners.wordpress.com

Безспорно ябълките са най-достъпният и популярен плод в нашата страна. Освен това имаме възможност да избираме от най-различни сортове – сладки, кисели, стипчиви, и като допълнителен бонус са на сравнително достъпна цена през цялата година.

Много хора ги използват като средство за отслабване, изпробвайки твърдението, че „сексът и ябълките” ще решат проблема с излишните килограми. Не че не е вярно, но трябва много да внимавате с прекомерната им употреба и с налагането на вето на другите храни, защото всеки организъм е различен и усвоява добре различни хранителни вещества.

Всеобщото схващане е, че ябълката е най-полезният плод, само че знаете ли защо е така? Тя съдържа витамин С, който укрепва имунната система. Заедно с това има и флавоноиди, или иначе казано антиоксиданти, които намаляват риска от сърдечносъдови заболявания. Съдържа едва 70-100 калории и може успешно да замени шоколада, колкото и странно да звучи това. Причината се крие във факта, че удовлетворява нуждите на организма за захар.

С помощта на тези плодове можете да регулирате нивото на холестерола (заради голямото количество феноли), както и да неутрализирате вредните бактерии в устата и да намалите риска от невродегенеративно заболяване на главния мозък като Паркинсон и Алцхаймер. Специалисти в областта са доказали, че ако си хапвате по 5 ябълки на ден, ще намалите нивото и на респираторните заболявания, в това число и на астмата. За да се възползвате максимално от здравословното действие на ябълките, не ги белете, съветват експертите. Кората им е най-полезна.

Важно е да знаете, че ябълките трябва да се съхраняват на студено. В случай че нямате подходящо място, по-добре ги приберете в хладилника, защото така ще запазите количеството витамин С, което се съдържа в тях. Оставите ли ги на стайна температура, водата от тях започва да излиза и те се сбръчкват.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha