Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Енергия»
Печат

Откриха хапче за дълголетие

Снимка: http://life.lafbg.com

Кой не иска да намери ключа към дълголетието?! Само че колкото и да напредва науката, все повече разбираме, че няма вечен живот. Все пак британски учени от Кеймбриджкия университет дават надежда, че има начин да се справим с болести като артрит, диабет, сърдечни заболявания и дори рак. Това можело да стане с помощта на хапче на основата на доматите.

Новото лекарство, наречено Атеронон, помагало за отпушване на артериите и може да намали риска от инсулт, сърдечен удар и още куп друг животозастрашаващи заболявания. Тайната е скрита в съставкaтa ликопен, която се намира в кожата на зрелите домати. Изследвания вече доказаха, че той понижава холестерола, благодарение на способността си да топи мазнини. Последните резултати пък сочат, че хапчето засилва и ефективността на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и омекотява втвърдяващите се с възрастта артерии.

За да твърдят, че са намерили ключа към дълголетието, учените имат нужда от още изследвания. Но отсега са категорични, че хапчето ще се усвоява лесно в кръвта. Освен това значително подобрява функционирането на ендотела – слой клетки, покриващи вътрешната повърхност на кръвоносните съдове.

Ако положителният ефект от лекарството бъде доказан, това със сигурност ще е доста добра алтернатива за старините. Така ще помогнем на тялото си да се чувства младо, а животът ни да е все така пълноценен.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha