Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Енергия»
Печат

Уикенд преяждането враг номер 1 на диетите

Снимка: www.latoro.com

Има дами, които постоянно се подлагат на някакви хранителни ограничения и следят строго какво хапват и колко калории има в него. В много случаи всички усилия се оказват без резултат, или поне без особен такъв. На какво се дължи това?!

Британски учени разгадаха причината – уикенд преяждането.

Според специалистите хората консумират над половината от приетите през седмицата калории в събота и неделя. 75% от изследваните хора, опитващи се да отслабват, признали, че от петък вечер до неделя се отдават на истинско хищничество в кухнята. И ако седмичното ходене на работа позволява да контролирате калориите, през почивните дни е изключително трудно и изкушенията са навсякъде. 

Обичайно мъжете се нуждаят от 2500 калории на ден, докато на жените са им достатъчни и 2000. През уикенда обаче представителите на силния пол могат да погълнат цели 10 000 калории, а дамите – около 8000 калории.

Лош враг на диетите е също и алкохолът, а всички знаем, че петък и събота по традиция разпускаме с напитки с висок градус. 83% от хората на диета се отдават на запой, като в това влиза и обилно количество храна, при това преди лягане. Най-голямата опасност обаче е в загубата на седмичния режим.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha