Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Енергия»
Печат

Хлябът пречи на мисловния процес

Снимка: http://images3.wikia.nocookie.net

Няма какво да си кривим душите, българите обичаме да си хапваме хляб. И колкото и някои дами да се опитват да го изхвърлят от менюто си, традицията в нашата страна е да не се сяда на масата без него. Освен това насвякъде сме заобиколени от някакви тестени изкушения.

Проблемът с хляба обаче не е свързан единствено с калориите, пряко отразяващи се върху фигурата. Оказва се, че той е „виновен“ и за липсата на енергия, както ви информирахме преди време. Само че сега американският кардиолог Уилям Дейвис доказа, че насъщният е в основата на т.нар. „болест на века“ – хроничната умора. Освен че консумацията на хляб води до постоянна липса на енергия, сериозно пречи и на концентрацията. Отрицателен ефект върху мисловната дейност има и едно от най-големите изкушения за повечето дами – сладкишите, които най-често са тестени.

Всичко се корени в това, че съвременните сортове пшеница съдържат генетично модифициран протеин, причиняващ симптомите на хроничната умора. И разбира се, спомага за увеличаване на теглото, но това е добре известно на всички. Затова американският експерт напомня да не забравяме, че прекаленото похапване на бял хляб води до липса на фибри в организма. А именно те са тези, които спомагат за нормалното функциониране на мозъка.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha