Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Красота»
Печат

Да извадим зимната козметика

Снимка: www.bellasugar.com

Лятото определено вече си замина и, колкото и да не ни се искаше, извадихме по-дебелите дрехи и затворените обувки. Проблемът е, че в това променливо време трябва някак да предпазим и лицето си от метереологичните капризи, още повече че предстои да застудява. Затова нека не разчитаме, че естествената ни красота ще се поддържа от само себе си. И ние трябва да полагаме грижи за нея, при това старателно, ако искаме да изглеждаме блестящо.

Да започнем с козметиката. Трябва да имаме предвид, че овлажняващите кремове, които са типични за лятото, през зимата могат да се окажат вредни. И ако не вярвате, само ще отбележим, че такова е мнението на дерматолозите. Причината е, че в тях се съдържа вода, а когато навън е студено, влагата, попита в кожата, кристализира и разкъсва клетките на епидермиса. Именно това води до преждевременно стареене на кожата.

Затова през студените месеци използвайте кремове, подходящи за ниските температури и ветровитото време. Специалистите съветват да обърнем внимание на растителните масла, които са много полезни за чувствителната, пореста кожа и за тази от смесен тип. Те овлажняват и предпазва кожата и стимулират растежа на нови клетки.

В случай че имате суха и чувствителна кожа, както и старееща, подходящо ще е да се спрете на розово маско. То подмладява, регенерира кожата и повишава еластичността й. Добър избор са още маслата от жасмин, кайсиеви ядки и праскови.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha