Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Красота»
Печат

Как правилно да мием лицето си

Снимка: www.skinwerein.com

Едва ли някой е отделял кой знае колко време, за да мисли как точно си мие лицето. Имайки предвид, че го правим още откакто сме деца, не би трябвало да е много сложна работа, само че специалистите по красива кожа са категорични, че и тук си има някои тънкости. Изобщо не е достатъчно да се насапунисаме и после да изплакнем с вода.

Така че ако искате лицето ви да сияе с блестяща, здрава и красива кожа, ви предлагаме няколко полезни съвета, с помощта на които да я постигнете.

  • Да започнем със сухата кожа. При нея съвсем логично трябва да се търси начин за хидратиране, или иначе казано за повишаване на нивото на влагата в клетките. Затова в този случай е хубаво да използвате почистващи препарати с кремообразна текстура. Освен това миенето с топла вода трябва да продължава само около 10-тина секунди, защото иначе рискувате да лишите кожата от нейната естествена защита. Вечер преди лягане нанасяйте мазен крем, а за през деня изберете такъв, който съдържа керамиди и слънцезащитен фактор поне 15. Така ще можете да задържите влагата на епидермиса.
  • Съвсем естествено подходът при кожата от смесен тип е различен. При нея обикновено се наблюдават натрупвания на мазни отлагания в областта на Т-зоната и стегнатост на бузите. При измиване е добре да се нанася капка гел върху носа, челото и брадичката, като почистването се започва от там. Вместо обичайните кремове, не е зле да използвате лосион или крем-гел, които насищат кожата с влага и свиват порите там, където е необходимо.
  • Мазната кожа също изисква специфични грижи. За нейното почистване са пододящи гелове с бета-хидроксилна или салицилова киселина. Именно тези вещества регулират работата на мастните жлези и предотвратяват появата на пъпки. Сутрин е полезно да се нанася обезмаслен лосион с лек слънцезащитен фактор на лицето. Също така е хубаво да се прави витаминозна маска поне веднъж седмичко. Тя може да подобри микроциркулацията на кръвта, защото мазната кожа има нарушено кръвоснабдяване и затова цветът й изглежда по-тъмен.
Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha