Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Красота»
Печат

Отслабването забавя стареенето

Снимка: http://dare2begin.wordpress.com/

Битуващото мнение е, че непрекъснатите ограничения и манията на много дами да поддържат тънка талия в повечето случаи не е здравословно. И може да се каже, че е точно така, но това зависи от начина, по който избираме да се поддържаме във форма, защото крайните мерки като гладуването няма как да бъдат полезни.

Едно от последните изследвания на Масачузетския технически университет обаче показва, че намаляването на калориите с до 40% може да забави процеса на стареене на клетките и дори да удължи живота. И дори и да ви звучи невероятно, учените са го доказали. Те създали хапче, имитиращо ефекта на отслабване, залъгвайки мозъка, без да е необходимо да се лишавате от храна. Тайната е в активирането на ензим, намиращ се в мозъка, който е свързан със стареенето.

Е, няма как да не отбележим, че този експеримент е проведен с мишки. Специалистите обаче твърдят, че ефектът върху човека би бил същият. Резултатите показали, че мишките, които били лишени от храна, са с по-добри резултати на тестовете за памет. Отслабващият ефект и консумацията на по-малко калории определено подобряват паметта и забавят процеса на стареене, категорични са учените.

Това е само още един стимул да положим малко усилия за фигурата си, преди да е дошъл моментът да се разхождаме по бански.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha