Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Красота»
Печат

Митове за целулита

Снимка: www.q8rashaqa.com

Целулитът е сред сериозните проблеми при дамите и много от тях ежедневно се чудят как да се справят с него. Причините за появата му могат да бъдат различни - от наследствено предразположение, през хормонален дисбаланс, неправилно хранене, до възрастта, цигарите, алкохолът и наднорменото тегло. Съществуват два вида - такъв, който се забелязва, едва когаго кожата се стисне, и такъв, при който кожата прилича на портокалова кора.

В случай че имате подобен проблем, е важно да спрете газираните напитки, алкохола, мазните и сладки неща, както и консервираните храни. Също така не е зле да ограничите солта в ястията, които консумирате, тъй като тя вкарва вода в областите под целулита и го кара да изглежда още по-зле. Друг съвет, който дават специалистите, е да пиете поне 3 литра вода на ден.

Имайте предвид, че справянето с целулита изисква време и търпение. Затова можете да помогнете на процеса с много движение, като правите например сутрешна гимнастика, придружена с половин час ходене. Ако държите да полагате повече грижи за себе си, спрете се на плуването, бягането, ходенето или карането на велосипед, по възможност на открито.

МИТОВЕ

- можете да се справите с целулита с помощта на разни странни гелове, лосиони или други кремове за проблемните зони

Това изобщо не е вярно, така че спрете да си харчите парите за глупости. И макар че на пазара има купища мазила против целулит, трябва да разберете, че той не е кожен проблем и кремовете няма как да помогнат, колкото и скъпи да са те.

- спа процедурите влияят положително

Рисковано и скъпо е да вярвате на подобно твърдение, защото в крайна сметка няма да постигнете резултат. Има много примери за жени, пострадали при такъв опит за справяне с проблема. Болезнено, опасно и неприятно преживяване.

- целулитът е генетичен и оставате с него завинаги

Абсолютно грешно! Този мит често се разпространява от кварталния многознайко и много представителки на нежния пол вярват. По-тревожното е, че има и лекари, които му вярват.

- можете да се отървете от този проблем, само докато сте млади

Напротив, можете да се справите, независимо от възрастта си.

- отстраняването на целулита е сложен процес

И това твърдение не е вярно. Получава се с помощта на серия от прости, но точно насочени движения по тялото. Те трябва да са съсредоточени върху повдигането, оформянето и тонизирането на мускулите.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha