Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Спорт»
Печат

Йога във въздуха за идеална форма

Снимка: http://newslite.tv

Доскоро гледахме за последната мода в спорта – йога във въздуха, само по телевизията и четяхме по сайтовете. Благодарение на находчиви инструктури тази новост пристигна и у нас. А специалистите са категорични, че не е невъзможно да се практикува и в домашни условия.

Истината е, че дори обикновената йога прави тялото ни много по-пластично, носи много тонус, здраве и душевно спокойствие. Ако обаче всички тези упражнения се правят във въздуха в специална люлка, ефектът им е още по-силен. Освен това движенията се извършват съвсем естествено и човек не усеща натоварване, но в същото време може да извая мускули, за които дори не е подозирал, че съществуват по тялото му.

Липсата на гравитация намалява напрежението в гръбнака и ставите, разказват всички, които са пробвали метода. Болките в гърба и врата са между най-честите оплаквания в днешно време и ето един страхотен начин да се справите с тях. И ако не сте сред почитателите на изтощителните и малко безсмислени тренировки във фитнеса, това е вашето решение да си набавите необходимата доза движение.

Освен за разтягане и рехабилитация, въздушната йога може да действа и по-силово на мускулите, особено на коремните. За най-скептичните се препоръчва обикновеното люлеене, което няма голям ефект върху мускулите, но пък е най-бързият и лесен начин да се върнем назад към младостта. Иначе част от тренировката протича в копринен хамак на около 50 см от пода. Той се затваря от вътре и образува нещо като пашкул. През останалото време люлката се използва като опора на тялото за различни движения.

Едно от най-важните неща е, че този вид йога може да се практикува от всички. Теглото, възрастта, ръстът и състоянието нямат никакво значение. Важно е да имате желание да опитате, защото пробвате ли веднъж, със сигурност ще ви хареса и това ще се превърне в едно от любимите ви занимания.

ИСТОРИЯ

Антигравитационната йога се появява преди малко повече от три години. Голям интерес към упражненията във въздуха проявяват във Великобритания, Италия, Бразилия, Мексико и дори в Южна Африка.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha