Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Здраве» Спорт»
Печат

Стопи калориите с настроение

Снимка: Интернет

 

Дойде пролетта, а и лятото наближава с пълна сила. Време е за промяна, време е да покажем по-разголени тела. Дали обаче сме във форма? След великденските празници всеки с ужас установява, че любимите му дрешки са отеснели. Ето защо решихме да отделим специално внимание на една нова мода в света на дамските (а и не само) спортове – Зумба-фитнеса.

През 90-те години на миналия век колумбийският хореограф Алберто Перез става треньор по аеробика, но силното му желание е да бъде различен от колегите си в бранша. Затова загърбва типичните за този спорт денс мелодии и съчетава упражненията с музиката, която е в душата му – салса и меренге. Това естествено предизвиква фурор – комбинацията с изпепеляващата латино страст днес има последователи в над 75 страни по света и се преподава от над 20 хил. инструктори.

Предимството на този вид фитнес пред традиционната аеробика се крие в това, че тук няма сложни движения, за които са необходими перфектна координация и сила. Най-важна е музиката – ритмична, пълна с настроение и енергия, все едно сте на купон и танцувате от сърце. Програмата се състои от редуващи се сесии с по-високо натоварване и такива за отпускане. Има и силови упражнения за различните мускулни групи и стягане. Установено е, че за 1 час се изгарят между 500 и 700 калории. Ето защо Зумба се превръща в популярен начин за бързо сваляне на излишните килограми за много от известните личности, сред които певицата Шакира и американската първа дама Мишел Обама.

Зумба се базира на простия принцип: Забавлявай се, докато отслабваш. Залите, в които се организират тренировки, са пълни с позитивни хора, инструкторите са усмихнати, а атмосферата те кара да забравиш проблемите и да се потопиш изцяло в духа на изкусителните, секси и същевременно горящи калории движения. Затова ако обичате да танцувате и не се страхувате да се поизпотите в името на изваяната фигура, това е вашият спорт!

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha