Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Бойни кораби

Бойни кораби е необичаен филм, за който трудно ще повярвате, че е базиран на детска настолна игра. Режисьорът Питър Берг се е отнесъл справедливо и е представил същината на играта по един интересен начин. Въпреки това филмът не спестява стереотипния досаден американски патриотизъм, който сме наблюдавали безброй много пъти в холивудските продукции. На всичкото отгоре родолюбивите цитати са толкова клиширани, че дори герой от лентата не се сдържа да се пошегува с това, разбира се цивилен.

Колкото до актьорския състав (тъй като няма кой знае какво да се каже за съдържанието на историята: Флотилия срещу Извънземни), Тейлър Кич (Джон Картър) се представя отлично в ролята на анти-герой, който е принуден да поеме управлението на изоставения кораб и да се изправи срещу атаката на извънземните. Александър Скарсгорд се откроява със страхотна актьорска игра, въпреки краткотрайната му изява в лентата.

Лиъм Нийсън пъл не се нуждае от анализ, невероятен е както обикновено, въпреки че не изпълнява главна роля във филма. Зашеметяващата Бруклин Декер е голямата изненада, тъй като не изпълнява ролята на девойка в беда, а напротив – лошото момиче, което се бори с извънземните. Новозеландецът Джон Туи също впечатлява с превъплъщението си Чудовището.

Актьорите са умело подбрани, тъй като очевидно основната сила, заложена да продава този филм, не са извънземните, нито специалните ефекти. Изборът на поп дивата Риана, която прави своя дебют в киното, е точно това, от което заглавието се нуждае, за да се превърне в голям блокбъстър, въпреки че ролята й  се състои в натискане на копче, което изстрелва ракети, без да каже нито дума, за сметка на това пък пропява за кратко в една от сцените. Определяно се справя по-добре от Джъстин Тимбърлейк в Лошият учител.

Що се отнася до специалните ефекти, открито можем да заявим, че са зашеметяващи. Тонове експлозиви, мощни подводни космически кораби, които изскачат от водата, ще ви помогнат да забравите изтощителния сценарий и досадния американски флаг. Липсата на 3D ефекти е добра идея, тъй като за филм като този, това може да се окаже прекалено.

Питър Бърг е създал този филм по свой вкус, застъпил е някои елементи от франчайза Hasbro като например при Transformers, прилагайки мащабно носещо се заснемане на кадрите, но е използвал и някои елемнти, които не са толкова забавни като например евтини шеги на всеки 5 минути и излишни бездействащи герои с декоративна цел.

Общо взето Бойни кораби не претендира да бъде нещо повече от това, което е. Представя страхотни специални ефекти, купища експлозии и много як реалистичен дизайн на извънземната раса, което доказва че все пак е имало някаква мисъл при създаването му. Това определено е филм, на който ще се насладите, ако сте привърженици на екшъни и научно-фантастични сюжети, без да имате големи очаквания към сценария. Ако пък сте фен на Риана, определено трябва да я видите, както тя се изрази на една от премиерите на филма: „Сритваща извънземни задници”.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha