Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Кой е баща ни?

Дейв Возниак е неудачникът в полска фамилия майстори-касапи. Логично той е разносвачът, който е на ръба да загуби приятелката си (Коби Смълдърс), която пък е бременна, а той отглежда марихуана в апартамента си, за да покрие многобройните си дългове. Преди известно време е намерил начин за лесно припечелване на пари, предоставяйки материал в банка за сперма под псевдонима Старбък. Всъщност направил над 500 вноски и в момент, когато е преследван от дребни мошеници за неизплатени дългове и разочарова семейството си на всяка крачка, Дейв научава, че повечето от тези „донорства” са се оказали плодотворни и той е биологичният баща на около 500 деца.

Филм за мъж, баща на 500 деца, надминава очакванията и на най-шантавата комедия дори. Кой е баща ни намалява значително бройката до малко над 100 деца, които всъщност желаят да разберат кой е мъжът, благодарение на когото са се появили. Те са наели адвокати, които да открият мистериозния мъж, чиято идентичност е предпазена, благодарение на договор с банката за сперма, и само от Дейв зависи дали ще пожелае да защити една от тайните си, или ще се изправи срещу нея.

Адвокатът на Дейв Брет (Крис Прат) го убеждава да се противопостави на иска (анонимно), но любопитството на Дейв изкарва най-доброто от него и той започва да наднича в живота на своите деца. Едно от тях е басктеболна звезда, друго е актьор, който работи в кафене, трето е объркан самоубиец и т.н. Несъзнателно Дейв се превръща в ангел-пазител на своето поколение, запазвайки самоличността си в тайна. Но нещата стават по-сложни, когато случайно научава, че всички те са се обединили в движение в подкрепа на откриване му, на чието събиране той неволно попада.

Кой е баща ни е изпълнен с подобни иронични съвпадения. Авторът Кен Скот (режисьор на оригиналния филм) има различна успеваемост, експлоатирайки тяхната достоверност. Разбира се, не сме длъжни да повярваме в неговата абсурдна история, но понякога филмите тестват търпението на зрителя, колко пресилено може да се понесе и режисьорът Скот отива малко отвъд рационалния лимит. Дейв изведнъж започва да се появява в живота на всички тези тийнейджъри и никой не смята това дори за малко странно и никой не се досеща, че той всъщност е Старбък?! Режисьорът все пак се е справил със задачата да поддържа приятна атмосфера, филмът не е тежък, нито скучен.

Но има една приятелска нотка, която го прави забавен и интересен, благодарение на Вон, който е по детски искрен и нежен. На моменти се проявява и хапливият Вон, който е толкова характерен за актьора извън актьорската сцена, но през повечето време той е мил и в борба със себе си. Крис Пат е негов приятел и през повечето време е недоволен и в същото време пуска много добри шеги, двамата правят добър екип.

Кой е баща ни е интелигентен, забавен, свеж и много сърдечен, поздравления за режисьора Скот и продуцентите, които са успели да спасят лентата от това да се превърне в комедия от типа на Адам Сандлър. Историята се проточва на моменти, но хуморът е на ниво, а най-добрите моменти принадлежат на Прат. Така се получава, когато режисьорът има повече време, пари, добри актьори и е запазил свободата да разкаже една зряла искрена история.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha