Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Непобедимите 2

Най-вероятно няма българин, който да не е разбрал, че вторият епизод на Непобедимите бе заснет изцяло в България. Вдигна се доста шум, публикуваха се множество снимки на холивудските величия, а премиерът се срещна с бившия губернатор на Калифорния. Сред кадрите на супер екшъна разпознаваме Деветашката пещера, Банско, Чудните мостове, Народния театър и трябва да признаем, че поне мъничко се гордеем, че нашата родина се превърна в сцена на този бъдещ хит в бокс офис класациите, очакван с огромно нетърпение. Но какъв всъщност е резултатът?

Трябва да признаем, че Непобедимите 2 отбелязва напредък спрямо своя предшественик. Кървав екшън, самоиронизиращи шеги и Арнолд Шварценегер до насита! Може би този изпълнен с тестостерон екшън не е за всеки, но със сигурност феновете на звездите, събрани на едно място, ще попаднат точно на това, което са очаквали – експлозии, изстрели и много забавления.

Неоправдано е да очаквате филм, който е създаден, само за да събере заедно звездни величия, да бъде нещо повече от едно добро прекарване на времето. Първият епизод на Непобедимите (2010) беше голямо разочарование, съсредоточавайки се прекалено върху слабия си сюжет, като липсваше екшън, който почитателите на този жанр очакваха да видят.

Сюжет в Непобедимите 2 определено липсва, но все пак е достатъчно добър, за да свърже всички юмручни схватки, престрелки и майтапи относно ушите на Ранди Котур в едно цяло. Става дума за един лош, който е толкова зъл, че заробва жени и деца да копаят в мините в търсене на старо хранилище за руски бойни глави. Злодеят Жан Вилиан (Жан-Клод Ван Дам) изглежда има безкраен запас от последователи и оръжие. Но неговите мотиви остават неясни, най-вероятно защото е твърде зъл, за да бъде разбран от кино зрителите с нормални амбиции в живота.

Заредена с желание за отмъщение банда мъжаги, начело със Силвестър Сталоун, обикаля света, за да сложи край на лудостта на Вилиан. Всичко това кулминира в брутален юмручен бой, в който Сталоун и Ван Дам се изправят един срещу друг за последен път. Непобедимите 2 дава усещането за екшън пародия, като в същото време успява да бъде и забавен.

Вместо класически екшън, заглавието се превръща в музей на екшън киното и ода за филмите, благодарение на които този невероятен звезден каст се прочува. Очевидно е, че изборът на актьори е това, което продава заглавието. Брус Уилис, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод ван Дам, Джет Ли и т.н – супер селекция от кино икони, а Непобедимите 2 показва в най-големия им блясък.

 

Снимки:
Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha