Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Твърде лично 2

Хубаво е да имаш Брайън Милс (Лиъм Нийсън) за баща, както научи Ким (Маги Гейс), след като бе почти на косъм от въвличане в трафик за сексуално експлоатиране – преди добрият й стар татко да я спаси в първия епизод на Твърде лично. Във втората част дуото баща-дъщеря Милс преживява още по сплотяващи моменти в момента, в който се съюзояват, за да спасят майката на Ким (Фамле Янсен), отвлечена от отмъстителния престъпник (Раде Шербедгия), чийто син бил убит от Милс в първия филм.

Лиъм Нийсън представя уеб ексклузивния трейлър на Твърде лично 2, който до голяма степен представлява „рециклирани“ сцени от вече съществуващи трейлъри и все пак включва някои запомнящи се бойни сцени. Сред тях е преследване с коли, което завършва с експлозивен сблъсък с влак.

„Липсващата сцена“, за която Нийсън говори към края на филма, е всъщност под формата на откъслечни кадри. Те са включени във финалната част на гореспоменатия трейлър – от сцената, в която Милс се обажда на Ким, след момента, когато той и жена му са заловени. Оказва се, че всичко, от което Брайън Милс има нужда, за да определи местоположението си, е карта на местността, маркер и граната.

Авторите на сценария Робърт Марк Кеймън и Люк Бесон (последният също така продуцент) умело са подбрали начина, по който да въведат силно женско присъствие в Твърде лично 2 без главният герой да губи своето влияние, което често се случва в продълженията. Грейс изпълнява ролята убедително, разкривайки постепенно злодея у себе си, въпреки че има сцени, в които тя изведнъж с умели подскоци от покрив на покрив в стил Джеймс Бонд леко нарушва правдоподообността на своя образ.

Колкото Твърде лично 2 се опитва да повтори успеха на своя предшественик, толкова историята, която разказва, и обратите са по-слабо замислени, отколкото в други екшън продължения от близкото минало. Например Умирай трудно 2 , Под обсада 2 и тн. Все пак Твърде лично 2 предлага по-систематизирано обяснение защо Милс се е завърнал в Европа, като си затворим очите защо любимите му хора се озовават точно в Истанбул за почивка по същото това време. 

Основната заслуга за режисьорската работа е на Оливие Мегатон, който отбелязва своя трети проект, в който съавтор и продуцент е Бесон – Транспортър 3 и Колумбияна. Тези филми са остро критикувани заради това, че използват генерични каскади, и поради липса на всякаква изобретателност в сцените, от друга страна, те все пак са приемливо вещи екшън продукциите сами по себе си. И ако не друго, поне ще се позабавлявате с Лиам Нийсън, който прилага своите „специфични“ умения на големия екран.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha