Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Тор: Светът на мрака

Втората фаза от поредицата на Марвел продължава с Тор: Светът на мрака, който също както Железният човек 3 и Агенти от ЩИТ продължава с Битката в Ню Йорк, която бе започната в Отмъстителите. Имайки предвид мащаба на поредицата, интересен е фактът, че вместо да се опита на надмине Отмъстителите, получаваме поредица от независими филми, които са фокусирани по-скоро върху развитието на отделни герои, вместо да се направи опит да се създаде по-добра екшън поредица.

За разлика от първия Тор, където по-голямата част от действието се развива на Земята, повечето време от Светът на мрака е посветено на Асгард, като този път не само любимката на феновете Хеймдал (Идрис Елба) има важна роля, но доста екранно време се отделя и на Антъни Хопкинс в ролята на Один, както и на Рене Русо в ролята на майката на Тор и Локи – Фрига. Ако създателите на Тор изглеждаше, че са склонни да задълбаят в аспектите на фантастичния свят на Тор, случаят тук е различен. За разлика от останалите филми от поредицата, в Светът на мрака най-силно е застъпен елемента научната-фантастика.

Режисьорът Алън Тейлър, ветеранът от Игра на тронове, изглежда се чувства комфортно с уникалните, фентъзи-екшън елементи от тази вселена, въпреки че екшън сцените започват да се сливат след известно време. Подобно на първия филм, има елемент, който е нетипичен за сюжета, който се оказва и най-запомнящата се част от филма.

Джейн Фостър се чувства аутсайдер, когато се оказва в Асгард и среща приятелите на Тор. Хубаво е да видим Портман малко повече време на големия екран, а химията между нея и Хемсуърт е силна както обикновено. На Кат Деннингс и Стелан Скарсгард е отредено по-малко време, а повечето екшън сцени се разиграват в различни от земята пространства, докато не настъпи голямата кулминация.

Има нещо, което е неизбежно осезаемо, и това е, че хуморът липсва. Ако сравним с първия филм, Светът на мрака прави заявка за по-сериозна история, въпреки че Крис О’Доуд реализира забавно камео (знаменитост в кратка/второстепенна роля) като един от потенциалните кандидати на Джейн.

И в третото си участие в Тор, Крис Немсуърт е харизматичен както обикновено, въпреки че героят му със своята супер сила е най-безинтересният в Отмъстителите. Забелязват се също така няколко забавни намеци за новия романтичен облик на Хемсуърт.

Ако Локи бе най-интересният образ в първия Тор, което се повтори и в Отмъстителите, то Том Хидълстин прави шоуто в Светът на мрака. Ранен обрат показва как той и Тор са съюзници и Хидълстин успява някак си да ви накара да харесате пакостливия му характер. От друга страна Кристофър Екълстън е толкова безинтересен, колкото и елфът Мейлкит, като много малка част от 112-те минутния на филма са посветени на неговите злодеяния. Общо взето на Тримата бойци не е посветено много екранно време, въпреки че за кратко се споменава, че Лейди Сиф има намерение да използва Тор, а Закари Леви доказва, че е достоен да замести Джошуа Далас в ролята на Фендрал.

Все пак историята на Тор: Светът на мрака изглежда някак позната. Както останалите филми, с изключение на Отмъстителите, изглежда като изграждащ елемент на Отмъстителите 2, отколкото самостоятелен филм. Феновете със сигурност ще го харесат, но на фона на всички франчайз филми, с които Марвел залива пазара, изглежда незначителен. За късмет, трейлърът на Пазителите на Галактиката се появява измежду надписите в края на филма, което ни навежда на мисълта че Вселената на Марвел може би ще получи едно ново уникално допълнение след няколко месеца, което би трябвало да раздвижи малко нещата. Дотогава новият Тор ще властва.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha