Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Български психар

Снимка: Колибри

Новата книга на Андрей Велков Български психар на Колибри обещава да се превърне в събитие за българската литература с неподправения си хумор и жесток реализъм. Авторът много добре е уловил настроенията в обществото и социалните проблеми, с които се сблъсква всеки млад човек в нашата държава.

Чрез своя герой Петър (умно и амбициозно момче от улицата) Андрей е изразил недоволството на цяло едно поколение от упадъка и простотията, които „корупцията” и „чалгата” донесоха в България. Книгата е до болка откровена и истинска, представяща случки и събития от обикновеното ежедневие или поне от това на един бос на престъпна групировка.

Главният герой Петър смята, че щом завърши училище ще влезе в университет, после ще си намери добре платена работа и ще има здраво семейство. Неща, за който мечтае всеки средностатистически българин. Е да, ама не. Момчето не е уцелило нито времето, нито мястото за подобни планове и бързо разбира, че ще трябва да стане част от подземният свят, за да има нормален живот. Това е законът на джунглата – ако не убиваш, ще бъдеш убит, защото всички сме част от хранителната верига, независимо дали ни се иска, или не. Ти си този, който избира – да бъдеш овца или да бъдеш вълк. 

Андрей Велков е роден през 1977 година, завършва Софийският университет, след това следва магистър в УНСС. Професионален хедонист с интереси в областта на екстремното купонясване, бойните изкуства, квантовата физика, литературата, тежкото пиене, леките жени, акробатичната орнитология и дзен бидизма.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha