Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Мистериозен подарък от Ентусиаст

Снимка: Ентусиаст

Повечето хората вече са в плен на еуфорията покрай предстоящите празници. Затова вече усилено обмислят какво да подарят на своите близки и приятели и, както винаги, книгата е един много добър избор. Затова от издателска къща Ентусиаст предлагат идеален вариант за любителите на мистериите и силните страсти.

Книгата се казва Градът на тайните, първият роман на авторката Саша Гулд, която дълго живяла във Венеция, защото там обстановката я вдъхновявала. Това е и мястото, на което се развива завладяващата й история, разкриваща множество интересни подробности от венецианския живот и потайностите на тогавашното висше общество.

Действието ни връща доста назад във времето - към 1585 г., когато 16-годишната Лаура дела Скала разбира, че сестра й Беатриче е умряла в тъмните канали на Венеция. От този момент започват премеждията за девойката, която е пратена насила в манастир. Баща й я прибира вкъщи и я заставя да се омъжи за годеника на сестра й, който е доста отблъскващ стар търговец на име Винченцо.

Лаура е като в капан, от който трябва да измисли как да се измъкне, колкото и да е ужасена от ситуацията. Точно в този момент момичето попада в тайно женско общество - Сегретата, което сякаш отговаря на молитвите й. Може да се избави от съдбата си, но цената за това е доста голяма - да предаде тайната на много влиятелен мъж, макар че се е заклела да я пази.

И постепенно всичко започва да се преобръща. В деня, в който Лаура влиза в Сегретата, Винченцо публично е унижен и прогонен позорно от града. Само че това не донася спокойствие на Лаура за дълго, защото скоро разбира, че смъртта на сестра й не е била нещастен случай. Тя е била убита и може би във всичко е въвлечена отново същата тайна организация, на която Лаура се е доверила.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha