Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Нашият общ приятел

Снимка: Колибри

Има някои автори, които просто могат да разказват, без да внасят някаква огромна доза напрежение, без да ти задават загадки и да те карат да им се ядосваш. Те просто създават истории, толкова леки и запомнящи се, като приказка за лека нощ и в същото време пълни с поуки и любопитство.

Такъв творец е Чарлс Дикенс, несъмнено един от най-великите писатели на всички времена. Той става известен още приживе, като много от произведенията му продължават да се филмират и преиздават и днес. Творби като Коледна Песен, Големите надежди и Оливър Туист ще се разказват още поколения наред.

През 2012 се отбелязват 200 години от рождението на писателя и по този повод издателство Колибри пуска на пазара последния роман на автора – Нашият общ приятел. Познатата ни от творчеството на Дикенс тема за разделението между бедни и богати и силата на парите да развалят всичко, до което се докоснат, присъства и в това негово произведение. Романът обаче е сатиричен шедьовър, защото обединява някак всички значими теми от останалите творби на писателя. Мрачно наследство, убийство, трудна любов, няколко сюжетни линии и куп красиво създадени второстепенни герои.

Няма как да не ви очарова. И въпреки че много от критиците я определят като сложна и тъмна, доста читатели смятат, че това е най-завършеното и носещо удовлетворение произведение на Дикенс.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha