Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Родово проклятие

В разгара на лятото всички се отправят към морския бряг, а там между разхладителните напитки и плуването във водата с какво друго да се забавляват освен с четене на книга, особено дамите. Затова ви предлагаме да разнообразите ежедневието си с новото предложение на писателката Уна-Мери Паркър - единствената англичанка, която може да се мери по тиражи и популярност с колежките си от другата страна на океана Сандра Браун и Даниел Стийл. В творческата й биография има над двадесет романа, като за това лято издателска къща Хермес залага на Родово проклятие.

Четивото разказва за преживяванията на богатите аристократи Феърберн, които се ширят във величествен замък в Шотландия вече петстотин години. Глава на къщата е граф Ротбъри, който живее там заедно с любимата си Маргарет и единайсетте им деца. Всичко върви чудесно, докато не се случва нещо по време на бляскав прием, организиран от семейството по случай годежа на 17-годишната им дъщеря лейди Лора. Младото момиче ще се жени за заможния адвокат Рори Дрюмонд, в когото тя е ужасно влюбена и няма търпение да напусне замъка, за да заживее с него.

В деня, в който близки и роднини се събират в замъка, за да направят годеж, се появява млад мъж, който влиза в сериозен спор с бащата на красавицата. Страстите така се разгорещяват, че в крайна сметка графът и целият му род са прокълнати. Рори заминава за Съсекс да се погрижи за делата си, докато Лора и майка й подготвят голямото събитие. Но един пролетен ден те научават, че Рори е загинал при нелеп инцидент по време на езда. Така Лора загубва любовта на живота си.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha