Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Скандалният Ким Монзо в София

Снимка: Колибри

Следващия четвъртък нашумелият съвременен писател Ким Монзо гостува у нас по покана на ИК Колибри. Познат като циничен, параноичен, дори вулгарен, испанецът е несъмнено един от любимците на публиката и критиката. Написал е два романа и няколко сборника, като читателите го определят като безспорен майстор на късия разказ.

През ноември миналата година излиза първата му книга у нас - Същината на нещата, а на трети този месец издателство Колибри представя Размерите на трагедията. Откровена, комична, неподправена и трагично смешна история за нещата такива, каквито са и не са.

Главният герой – тромпетистът Роман-Мария, изпада в постоянна ерекция след нощта, в която е свалил жената на живота си. Наред с всичко той трябва да се справи с доведена дъщеря, която има противоречиви чувства към него, както и със свят, пълен с психическа нестабилност.

Образите, които Монзо създава, са затворници в собствените си съдби и са подтиснати от липсата на любов. Авторът се стреми да покаже,че когато едно ежедневие, пълно с сивота и скука, те смазва, сарказмът и иронията са единствените спасители от болести и лудост. И въпреки големите размери на трагедията, ще се смеете много, докато се борите заедно с героя за правото да съществува в този парадоксален свят.

С Ким Монзо и неговото творчество ще можете да се запознаете в Институт Сервантес, където организаторите са предвидили отворен разговор с публиката. Ще се състой и прожекция на филма Хиляда Глупаци, адаптация по едноименната книга на автора. В никакъв случай не пропускайте писателя, ако сте фен на съвременната класна литература. А дори и да не сте запознаването с творчеството му, ще ви накара да погледнете по нов комичен начин на заобикалящият ни свят. Затова прекарайте няколко приятни часа в компанията му, а междувременно можете да намерите Размерите на трагедията в книжарниците от тази седмица. Цената й е 12 лв, а удоволствието от творбата е напълно безплатно.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha