Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Черно мляко

Снимка: Егмонт България

До преди време повечето от нас бяха доста предубедени спрямо всичко, идващо откъм югоизточната ни съседка. Откакто обаче турските сериали си проправиха път към нашия ефир, че даже се и настаниха в праймтайма, отношението на всички се промени. И изведнъж си отворихме очите и открихме, че за таланта националността няма никакво значение.

Затова ви представяме космополитната туска писателка Елиф Шафак, която завладя целия свят с книгите. За интереса към романите й вероятно много помага фактът, че авторката е опознала различни народи и места и се е отърсила от оковите на ограниченията. През годините учи, пише и преподава в различни страни в Европа, Близкия Изток и САЩ. Досега има множество публикации в различни престижни печатни издания и е издала 12 книги, преведени на повече от 30 езика.

Сега идва ред на нейната лирична и елегантно написана автобиографична книга Черно мляко. В нея разсъждава върху борбата между изкуството и дълга на жената да бъде майка, която започва да преживява още преди да се омъжи. Но харемът, с който обиковено свързваме родината й, не е това, което си представяме. С изтънчено чувство за хумор Елиф се впуска в изследване на собствените си чувства, представите си за майчинството и разбиранията си за кариерата. Разказва как се изправя пред своята вътрешна разноликост и се научава да бъде цялостна.

Шафак говори за въображаем „харем от шест малки жени“ или дребни Палечки, които живеят вътре в нея. Всички те са проявление на различни аспекти на личността й, които се борят една с друга и се опитват да вземат надмощие.

Черно и бяло излиза в Турция през 2007, а правата за нея са продадени в още 10 страни, сред които са САЩ, Канада, Германия, Франция, Италия. У нас идва с помощта на Егмонт България и ще е на книжния пазар от 3 декември.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha