Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» ТВ»
Печат

Global Vision съди bTV

Преди около три години bTV направи всичко възможно да привлече към своята програма две от най-гледаните предавания на най-сериозния си конкурент Нова ТВ. И успя, вероятно предлагайки по-изгодни условия и по-висока сума за шоуто за гафове Господари на ефира и Пълна лудница. В началото на тази седмица обаче съвсем доброволно реши да прекрати договора, при това предсрочно.

В последните дни се вихри голям скандал около тази тема - телевизията пусна отворено писмо с разяснения, а продуцентската къща даде подробна пресконференция. Двете страни в спора, съвсем очаквано всъщност, представят различни доводи, довели до тази неочаквана за зрителите раздяла.

Становището на телевизията е, че нямат намерение повече да толерират договорни незпълнения от страна на продуцентите от Global Vision, особено в контекста на спадащи резултати. Ръководството още твърди, че те винаги са били коректни и не толерират никакви опити за натиск и поставяне на ултиматуми.

"Вярваме също, че няма друга телевизия, която да инвестира толкова много в предавания на Global Vision, както и че продуцентът не би могъл да договори равностойни условия с нито една медия, следователно и очакванията към тези предавания ще бъдат занижени в ефира на всяка друга телевизия", категоричен е екипът на bTV.

Собствениците на продуцентската компания Маги и Джуди Халваджиян обаче издадоха, че вече водят преговори с няколко канала - Нова ТВ, TV7 и БНТ. Проблемът според тях не бил интересът към двата формата, защото са получавали предложения, дори докато отношенията им с най-гледаната през последните две години телевизия били наред.

Global Vision възнамерява да потърси правата си в съдебната зала, тъй като имали неуредени плащания с bTV Media Group. Другото им оплакване е, че медията често налагала цензура срещу някои от материалите им. Братята Халваджиян организирали среща с генералния директор Вики Политова, за да изгладят всичко помежду си, но тя изпратила програмния директор Апостол Пенчев.

Кой крив, кой прав, тепърва ще се изяснява. Но е факт, че Господари на ефира за дългите години, в които е в ефир, доказа, че има изключително вярна публика.

 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha