Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» ТВ»
Печат

HBO със 17 номинации за Златен глобус

Снимка: HBO

HBO за 12-та поредна година е телевизионната мрежа с най-много номинации за награда Златен глобус. Този път за статуетка ще се борят цели 17 заглавия.

Начело на списъка е политическата драма Смяна в плана с 5 номинации - за най-добър тв филм, най-добър актьор в тв филм (Уди Харелсън), най-добра актриса в мини сериал или тв филм (Джулиан Мур), най-добър актьор в поддържаща роля в тв филм (Ед Харис) и най-добра актриса в поддържаща роля в тв филм (Сара Полсън). Филмовият канал ще ни покаже филма на 27 декември от 21:05.

Следващ по номинации е Момичето, който ще се бори за отличие в 3 категории. Българската му премиера ще бъде през следващата година. След това с 2 номинации е биографичната драма Хемингуей и Гелхорн, която ще можем да гледаме в Коледната нощ на 25 срещу 26 декември от 02:45, после и на 17 януари от 23:45.

С 2 номинации са още Престъпна империя със Стив Бушеми, Нюзрум с Джеф Даниълс и Момичета с Лена Дънам. Последния сериал ще можем да гледаме в маратона в новогодишната нощ от 01:45 по HBO Comedy. Последна в списъка е поредицата Вице, чийто първи сезон ще видим в маратон на 25 и 26 декември след 14:00 по HBO Comedy.

Номинациите за предстоящото 70-то издание на наградите Златен глобус бяха обявени на 13 декември, а церемонията по връчването на наградите ще бъде на 13 януари в Лос Анджелис. Традиционно НВО ще излъчи бляскавото събитие в пряко предаване на оригинален език в нощта на 13 срещу 14 януари, което се пада неделя срещу понеделник, от 03:00. Повторението ще е със субтитри на български език и ще бъде пуснато на 19 януари, събота от 19:00.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha