Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Театър»
Печат

Безработни актьори влизат в театъра през Бюрата по труда

Снимка: http://fantasioskope.blogspot.com/

Актьорската работа изглежда доста интересна, бляскава и примамлива, само че много от младите таланти не могат да се реализират и често се преориентират към друга професия. Сега обаче безработните получават шанса да трупат опит на сцената благодарение на Програма на Агенцията по заетостта, която предлага допълнителни работни места до края на годината.

От тях могат да се възползват освен актьорите, също и сценичните работници. Трябва да имат предвид обаче, че заплатата е близка до минималната. Все пак това е някаква възможност завършващите веднага да бъдат интегрирани в театъра, обяснява в тв интервю Кирякос Аргиропулос, директор на Столичния куклен театър.

За тази година от бюджета са заделени над половин милион лв, които ще стигнат за наемането на 100 работника. И макар че програмата започна, анализът показа, че могат да бъдат добавени още 23 места. Брутните заплати за висшисти са 350 лв, а за хора със средно и по-носко образование са 310 лв. Ако самите театри имат възможност да отпуснат субсидии, заплатите могат да бъдат повишени.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha