Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Театър»
Печат

Пенко Господинов заминава за Москва

Звездата от Седем часа разлика Пенко Господинов и съпругата му Анастасия Лютова играят заедно в постановката Паякът на Димитър Димитров и Йордан Славейков. Тя беше приета изключително добре от публиката, както и от критиката. Именно по тази причина беше селектирана в конкурсната програма на фестивала Славянский венец, които ще се проведе през юни в Москва. Там актьорите ще представят авторската пиеса на руски език. Отново през топлите месеци на годината – през август, ще трябва да летят и за Ню Йорк, защото там също ще гостуват на подобен форум – New York International Fringe Fest.

Тандемът вече има опит с руския език, въпреки че на големите фестивали винаги паралелно вървят субтитри. Пенко и Анастасия представиха пиесата на чист руски по време на международния фестивал на камерните театри и малките форми АртОкраина в Санкт Петербург преди две години. Въздействащата им игра силно впечатли международното жури тогава и им донесе призове за Най-добра женска роля и Най-добро представление.

В случай че сте пропуснали да се насладите на завладяващата им игра, можете да наваксате в четвъртък следващата седмица, 25 април. Съставът ще изпълни Паякът в театрална работилница Сфумато от 19:00. След това ще имате възможносто и да поговорите с екипа и да споделите своите впечатления за работата му.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha