Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Театър»
Печат

Популярни актьори нагазиха в калта

Снимки: Симеон Лютаков, Facebook

Прокурорът Иван Иванов от Седем часа разлика се завърна на Малкия екран, а програмата на актьора Симеон Лютаков, изпълнил ролята, става все по-натоварена. В момента усилено репетира текстове заради постановката Вуйчо Ваньо по Чехов. Той и екипът на пиесата ще я представят за първи път на варненска сцена на 15 и 16 октомври от 19:00.

Междувременно Симеон, чиято странична страст е фотографията, направи специална фотосесия с колегите, с които играе във Вуичо Ваньо. Така звезди от театралната сцена и от Малкия екран нагазиха в калта и поразрошиха прически в името на изкуството. А резултатът определено заслужава адмирации.

За режисьора Пламен Марков, правещ за пръв път свой прочит на Чехова творба, Вуйчо Ваньо е една от най-безпощадните пиеси с ярки образи, към които си струва да се завърнем, проверявайки съотношението на проблемите на съвременния човек с тези герои на високата класика. Специалистът изследва персонажите с пристрастие и едновременно с ирония. Разбира се, спестява си специалните симпатии и антипатии към някой от тях. А за да осъществи идеите си, успява да привлече познати лица като Симеон Лютаков, Пенко Господинов и Стоян Радев (Седем часа разлика), както и Луиза Григорова (Стъклен дом).

Вуичо Ваньо е една от най-често представяните пиеси на Чехов. Тя не спира да вълнува, да трогва и да разгневява зрителите. Историята разказва за провинциалния интелектуалец Иван Войницки и за неговата племенница Соня. Двамата живеят, мечтаейки за истинска любов и не губят вяра, дори когато мечтите умират.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha