Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Театър»
Печат

Статулова и Поппандов аут от Сатирата

Две от знаковите имена на Сатиричния театър в София – Мария Статулова и Павел Поппандов, го напуснаха заради неразбрателство с управата. Всъщност проблемът идва от мерките за регулиране на заплатите на актьорите, които предприе директорът Калин Сърменов. Според него е честно да се намалят парите на тези, които не играят, за да се увеличат на тези, които участват в повече постановки. Част обаче от старото поколение представители на тази професия се оказа против идеите на Милото от Седем часа разлика и затова напуснаха.

„Мария Статулова не идва на работа. Тя няма ангажименти към театъра. И трябваше или да я оставя на минимална работна заплата, или да я уволня. Тя, представете си, отказа да дойде на репетиция! Аз се срещнах с нея и й казах: „Ела при нас да играеш“, а тя не дойде. Павел Поппандов си подаде молба за пенсиониране. Неговата заплата не е била намалявана. Мария Статулова Павел Поппандов и останалите мързеливци – какъв пример дават те“, коментира развихрилия се скандал Калин Сърменов в Насреща Люба Кулезич по TV7.

В същото време пък самата Мария Статулова гостува в Тази неделя по bTV, където намекна, че поведението на Сърменов е повлияно от това на гангстера, който играе в сериала Седем часа разлик. Освен това отбеляза, че Калин се е изявявал твърде малко в театъра, че да може да го управлява, а и за киното бил открит твърде късно. За нея решението му било обидно и нечестно, още повече че й остават само няколко години до пенсия. Все пак гледа на случилото се с усмивка, защото знае, че я очакват много нови предложения за професионална реализация.

Кой крив, кой прав е малко трудно да преценим, имайки предвид множеството изказвания в последните дни. Със сигурност коментарите по темата няма да спрат с последните телевизионни участия на главните действащи лица в спора. В крайна сметка важното е да има хубави постановки и зрителите да бъдат доволни.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha