Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Грим»
Печат

Губим над година от живота си в гримиране

Снимка: http://www.skincareto.com

Женската суета понякога няма граници, защото мъжете очакват от нас да изглеждаме винаги на ниво, а това изисква известни усилия. Само че покрай опитите ни винаги да сме безупречни, губим по 474 дни от живота си в гримиране. Това установи специално проучване на клиника за красота във Великобритания, пише Daily Star.

Резултатите показват, че британските посвещават на макиажа по 3 часа и 19 минути на седмица, което прави година и три месеца от живота им. В делничните дни са се научили да се привеждат в изряден вид за 14.5 минути, докато през уикендите си позволяват да отделят по още 10 минути допълнително. Когато предстои обаче да ходят на някакво тържество, стават още по-прецизни и се разкрасяват за цели 76 минути.

Най-много време отделят за очите – по 17 минути, когато трябва да ходят на някакво много важно събитие. 93% от анкетираните са категорични, че не биха спрели гримирането, макар да губи много от времето им. То си остава един от основните акценти за вечерните излизания, без който не биха се чувствали комфортно.

50% от дамите пък държат да са изрядни, дори когато са на работа и не си позволяват да ходят, без да са положили задължителния макиаж на лицето си. Едва 32% биха пропуснали грима, в случай че трябва спешно да излязат.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha