Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Обувки»
Печат

Високите токчета - гаранция за сексапил

Всички дами търсят тайната на вечния сексапил, но истината е, че той изисква много грижи. Все пак не е нужно да са с тежък грим, с естетически подобрения и оскъдни дрехи, за да направят впечатление. По-семплите тоалети в комбинация с високи токчета също вършат идеална работа.

Колкото по-високи са токчетата, толкова по-сексапилна е жената, установиха изследователи от университета в Портсмут, Великобритания. Това освен че издължава крака и фигурата като цяло и прави дамата по-елегантна и женствена, я кара и да се движи по особено предизвикателен начин. Задните части, бедрата и краката започват да подчертават извивките на тялото.

Всъщност жените си падат по такива обувки не защото са им много удобни, а защото с тяхна помощ наистина впечатляват – както представителите на силния пол, така и на конкурентките си.

Изследователите направили специален експеримент, който доказал твърденията им. Група съдии от двата пола оценили сексапила на няколко красавици, виждайки само светлосенките им. Участничките имали средно десет чифта токчета и ги носели поне веднъж седмично. Те били снимани да ходят четири минути с равни обувки и с обувки с 6-сантиметров ток. Всички жени били преценени като по-привлекателни, когато носели високи токчета. 

Така станало ясно, че красавиците на високи токчета се движат по-бързо, като увеличават стъпките от 106 на 110 за минута, но намалявали размера на крачките от 1.24 на 1.20 метра.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha