Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Прически»
Печат

Бира за лъскава коса

Снимка: http://assets.kulinaria.bg

Бирата не е само предпочитана разхладителна напитка за лятото, но и използвано средство от някои по-консервативни фризьори. Вероятно всички са чували, че бирата се използва като фиксатор за коса, всъщност най-често в сватбените прически преди време. Сега има множество леснодостъпни козметични продукти, които вършат тази работа, че отгоре на това придават доста приятен аромат на косата.

Ако все пак в хладилника ви е останала някоя забравена бутилка с бира, можете да я използвате за подхранване на вашата "грива". Така ще си спестите излишните разходи за скъпи балсами и маски, защото хмелът, от който се прави бирата, е много полезен за структурата на косъма. Концентрацията му в напитката обаче е твърде висока, така че трябва да изчакате да поизветрее една нощ, за да не предизвикате обратен ефект.

Маска за коса с бира

Начин на приготвяне:

Всъщност няма кой знае колко да приготвяте, просто изваждате бирата от хладилника около 10-20 минути преди да я използвате. След като се стопли малко, с пръсти или с памук нанасяте от нея директно върху корените като се стараете да е равномерно върху цялата коса.

Оставяте да действа 15 минути, след което измивате добре.

И понеже от бирата косата се втвърдява, ви съветваме този трик да го прилагате, когато е мръсна. Ефектът е доста впечатляващ - блестяща, здрава и много красива коса.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha