Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Прически»
Печат

Изхвърлете гребените

Последните модни тенденции при прическите това лято са падащите свободно вълни, рошавите бретони, отпуснатите плитки и разплетените кокове, сякаш току що ставате от леглото. Никакви пригладени фризури, перфектно оформени коси или пък умопомрачителни обеми няма да привлекат погледите към вас или поне не с добри коментари.

Дали защото лятото е небрежен сезон, или защото не си струва да губим дългите летни дни пред огледалото със преса и няколко фиби в ръка, косата се оформя бързо, лесно и абсолютно фриволно. Всичко е позволено, просто се доверете на въображението си.

Ще ви дадем няколко съвета за бърза и лесна прически, които неминуемо ще смаят околните.

  • Изсушете косата с дифузер, като предварително сте сложили пяна в корена. Докато я сушите, мачкайте корените с ръка от време на време. Ако нямате пяна, става и с лак. Когато изсъхне, я прихванете с фиба от едната страна или отзад. Оставете свободно падащи кичури около лицето.
  • Интересен начин за прибиране на косата е плитката. Преди да сплетете обаче косата, я топирайте в корена, изтеглете я назад и навийте няколко произволни кичура с машата. След това направете хлабава плитка или две и ги фиксирайте леко с лак. Можете да добавите диадема – през този сезон са много актуални.

  • Спомняте ли си за плитките, които си правехте в седми клас вечер преди да си легнете и сутрин косата беше на вълни?! Е, сега им е времето. Но за да не приличате на пудел на сутринта, направете плитките на леко влажна коса и не много стегнати. Когато се събудите, можете да оформите косата в красива странична опашка или на кок, като използвате шнола.
  • Добра идея е и опашка, която цялата е сплетена на малки плитчици или е усукана на масури.
  • А късите коси са направо чудесни за подобен вид прически. Има само едно правило – ставайки от леглото, не се решете. Оформете я малко или я доразрошете и сте готови за изливане.

Най-важното за косата през горещите дни е да поддържате влагата й, затова използвайте маска веднъж седмично. Небрежните фризури пък ви позволяват да изглеждате добре независимо от вятъра или жегата. Затова следващия път, когато подреждате чантата си, сложете две ластичета и една фиба и забравете гребена вкъщи. 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha