Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Прически»
Печат

Как да обуздаем къдриците

Повечето хора мислят, че да имаш къдрава коса си е дар от Бога. Само че тези, дето имат късмета по рождение да са с непокорна „грива“, са на друго мнение. Романтично и непринудено падащите къдрици изискват ежедневно внимание, за да не се превърнат в необуздани. Кой тип коса е по-трудна за поддържане зависи от прическата, но все пак не можем да пренебрегнем факта, че не всяка прическа е подходяща за къдриците.

Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразим, когато избираме къса, дълга, асиметрична или каквато и да е прическа, е формата на нашето лице. И ако нямате специалист до себе си, който да ви посъветва, преди да сте предприели мерки с ножицата и после да съжалявате поне няколко месеца, по-добре се поинтересувайте в интернет. Другите неща, които трябва да се имат предвид, са стилът, който искате да постигнете, вашият собствен стил в живота, както и дали в ежедневието си имате достатъчно време за дооформяне с гелове, лакове или пяна за коса.

КЪСИ ПРИЧЕСКИ

Може и да ви се струва малко съмнително, но дори и къдравата коса може да изглежда добре къса. Разбира се, ако е в правилната форма и ако се грижите добре за нея, защото грешката може да ви преобрази в цирков артист. Трябва доста внимателно да обмисляте всяко скъсяване, защото чисто оптически къдриците растат по-бавно.

При широки скули се препоръчва косата леко да пада върху тях, защото така ще смекчи линията им. В случай че сте с остра брадичка, по-добре да се спрете на по-издължена прическа. Вълнистите коси изглеждат особено добре с подстрижка тип „боб” с дължина до брадичката. По-ситните къдрици обаче са за предпочитане в каскадна и асиметрична прическа, при която отпред косата е по-дълга и пада около лицето, а отзад на врата е съвсем къса. Може да комбинирате и с къс бретон.

ДЪЛГИ ПРИЧЕСКИ

Те се поддържат много по-лесно и безпроблемно, но тук рискувате съвсем да загубите контрола, ако напълно пренебрегнете грижите за тях. Каква точно ще е прическата в този случай зависи от това дали искате да подчертаете нейната пищност, или се опитвате да я пригладите и изправите.

Ако се подстрижете на дълги етажи, къдриците ще имат достатъчно място, за да се завият и да се оформят красиво. Запазването и поддържането на косата равна по цялата дължина, ще й придаде еластичност и тежест, които ще помогнат по-лесно да я изправяте с преса или сешоар и кръгла четка.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha