Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Йоанна: Ако не бях певица, щях да съм майстор готвач

Очарователната певица Йоaнна, която помним от състава на Deep Zone, от известно време насам развива доста успешно самостоятелна кариера. Барабанистката на поп музиката е амбицирана да забавлява хората и затова се чувства най-добре, когато изпълнява по-закачливи и танцувални мелодии.

Най-новото й парче 100 неща е в комбинация с италианския рапър и кулинар Лео, който внася допълнителен колорит в и без това комичното видео. Екранната история разказва за обсебена от половинката си жена, която е готова да направи куп неща, само и само да го задържи до себе си. Интересната мелодия първоначално повече напомняла за реге, но след намесата на DJ Роско вече нещата звучат доста по-модерно - в така нареченото даунтемно, което в последно време е доста актуално.

 

Привет, най-актуалните новини около теб са свързани с дуета ти с Лео – 100 неща, който всъщност бил за Богдан Томов. Как така се случи, че ти отстъпи мелодията?

Ами как... Той нямаше избор (ахахаха).

Лесно ли се работи с колоритна личност като Лео?

Много лесно! Лео е голяма душица, много е готин, забавен и има страхотно чувство за хумор! Идеите идват спонтанно, както и дуетът ни с Лео. Това, което е сигурно, е, че с него ще реализираме още проекти заедно. Също така с диджей Роско стартирахме и нов съвместен проект, който развиваме заедно и може да ни видите и на клубната сцена.

Ролята ти във видеото те показва като доста обсебваща. Какво мислиш за подобен род жени?

E, аз определено не съм такава! Всъщност видетото е провокирано от текста на песента, а той е направен с много тънко чувство за хумор... Всичко в името на любовта! Идеята е, че когато обичаш някого, полагаш необходимото внимание да не го изгониш.

Чия беше идеята за тази заигравка с думи, завършващи на ция?

Тя дойде от самия композитор – Васил Пармаков, аз само я доразвих. На мен много ми хареса и не пожелах да променим посоката. Както забелязвате, думите не са хаотично наредени, а следват една смислова линия. Може да изглежда безсмислен, но съвсем не е така.

Имала ли си някога стремежи да се реализираш в друга сфера?

Аз съм наследствен музикант – 5-то поколение. Просто нямаше начин да се занимавам с нещо друго. Но винаги съм се шегувала, че ако не се бях захванала с музика, сигурно щях да съм майстор готвач.

А как се случи така, че дълго време беше свързана и с телевизията?

Така да се каже, аз съм пораснала на Mалкия екран и сцената, тъй като от малка се занимавам сериозно с музика и телевизия. Още на 10 години стартирах като водещ на детско музикално предаване и продължих след това и с други предавания, телевизии...

Преди време призна, че нямаш амбиции да се развиваш в тази сфера. Все пак какво предложение би те изкушило?

Винаги съм казвала, че нищо не трябва да е на всяка цена. Просто си дадох почивка, за да мога да отделя необходимото време и сили за новото ми образование. Сега вече отново мога да помисля за телевизия.

Какви са плановете ти за тази година?

До края на годината има доста време. Разбира се, направила съм някакъв план, работим и се движим по него и все пак ще видим какво ще се получи накрая. Надявам се да има приятни изненади.

Наскоро си била на екскурзия в Щатите. Ще ни разкажеш ли къде точно ходи?

Този път бях в Чикаго. Празнувахме Новата година. Всъщност имам много приятели, които се устроиха там, също така и роднини. Винаги имам страхотни преживявания, може би защото сме отново заедно и всяко гостуване остава незабравимо!

Пътувала съм и на други места в Америка, всеки път се връщам с любопитство към местата, които са нови за мен (все пак Америка е доста голяма), също така и заради приятелите и роднините.

Иска ли ти се някой ден да имаш шанса да се изявиш професионално отвъд Океана?

Защо не?! На всеки му се иска да бъде забелязан и оценен от колкото се може повече хора, отвъд-зад океана... навсякъде по света!

Свикнахме да те чуваме в доста танцувални и модерно звучащи мелодии. Това ли е твоят стил?

Ти сама го каза - танцувално и модерно. Бих искала хората да се забавляват и да танцуват на музиката ми. Аз се чувствам удобно в такава музика, но, разбира се, винаги могат да се очакват и изненади от мен.

А няма ли да ни изненадаш с някоя балада?

Отдавна искам да направя някоя балада, но все още не съм намерила подходящата, която да изпея.

Накоро Ясен от група Те каза, че мястото на българската музика е предимно в България. Ти какво мислиш по въпроса?

Да, той има право. По принцип в чужбина нивото на музикантите, а и на музикалния бизнес е различно - те имат доста по-голям опит от нас. Но всяко правило си има изключение.

Какво те мотивира да останеш тук и да се занимаваш именно с това?

Все пак някой трябва да остане в България и да работи за нейното развитие. Да, по-лесно е да си вземеш куфарите и да отидеш на по-уредено място. Всеки прави личен избор.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha